(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sanoatni boshqarish modellari tizimli yondashuv asosida oʻrganilgan. Tadqiqot davomida kiber-fizik integratsiya, maʼlumotga asoslangan boshqaruv, tarmoq-gorizontal va avtonom-adaptiv modellar tahlil qilindi. Ularning boshqaruv samaradorligiga taʼsiri xalqaro tajriba va empirik maʼlumotlar asosida baholangan. Oʻzbekiston sanoati uchun mos keluvchi yondashuvlar aniqlanib, raqamli transformatsiyani bosqichma-bosqich amalga oshirish zarurligi asoslab berildi. Natijalar sanoat korxonalarida boshqaruv sifatini oshirish va raqamli texnologiyalardan samarali foydalanishga xizmat qilishi koʻrsatildi.