(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada oliy taʼlim muassasalarida taʼlim sifatini boshqarishning ijtimoiy-iqtisodiy mexanizmi tizimli tahlil qilindi. Tadqiqot davomida sifat menejmenti tamoyillari, PDCA modeli va iyerarxik tahlil usuli asosida boshqaruv jarayonlari oʻrganildi. Taʼlim sifatiga taʼsir etuvchi iqtisodiy va ijtimoiy omillar aniqlanib, resurslardan samarali foydalanish darajasi baholandi. Xalqaro tajriba va milliy amaliyot qiyoslandi. Natijada taʼlim sifati monitoringi, moliyalashtirish mexanizmlari va manfaatdor tomonlar ishtiroki oʻzaro bogʻliq tizim sifatida shakllangani koʻrsatildi. Olingan natijalar oliy taʼlimda boshqaruv samaradorligini oshirish uchun amaliy asos yaratdi.