(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada oliy taʼlim tizimini transformatsiyalash jarayonida rahbar kadrlar salohiyatini oshirishga taʼsir etuvchi omillar tahlil qilindi. Tadqiqotda oliy taʼlim muassasalarining zamonaviy rivojlanish modellari, boshqaruv yondashuvlari va global tendensiyalar oʻrganildi. Universitetlar faoliyatining diversifikatsiyasi, raqamlashtirish jarayonlari hamda innovatsion boshqaruv mexanizmlarining ahamiyati asoslandi. Natijalar rahbar kadrlar uchun strategik fikrlash, liderlik, innovatsion boshqaruv va xalqaro hamkorlik kompetensiyalari muhim ekanini koʻrsatdi. Oliy taʼlim tizimi transformatsiyasi sharoitida boshqaruv samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari taʼlim tizimini modernizatsiya qilish jarayonida rahbar kadrlar salohiyatini rivojlantirishga xizmat qiladi.