(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda ta’lim muassasalarida strategik boshqaruvni tashkil etish holati strategik rejalashtirish, sifat menejmenti, kadrlar salohiyati, akademik harakatchanlik va bitiruvchilar bandligi mezonlari asosida tahlil qilindi. Tadqiqotda SWOT tahlil, SMART maqsadlar, KPI pasportlari, RACI matritsasi, dashboard va tracking mexanizmlarining amaliy ahamiyati baholandi. Tahlil natijalari strategik rejalarning monitoring, mas’uliyat va indikatorlar bilan yetarli integratsiyalanmaganligini ko‘rsatdi. Ta’lim sifatini oshirish, bitiruvchilar bandligini monitoring qilish hamda boshqaruv qarorlarini tezkor qabul qilish uchun raqamli dashboard va KPI tizimlarini joriy etish zarurligi asoslandi. Tadqiqot yakunida strategik boshqaruv samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi.