(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklarida korporativ boshqaruv tizimini raqamlashtirish orqali kichik biznes sub’ektlarini kreditlash samaradorligini oshirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida an’anaviy va raqamli bank modellari qiyosiy tahlil qilinib, boshqaruv jarayonlariga sun’iy intellekt, Big Data va RegTech texnologiyalarini tatbiq etishning iqtisodiy afzalliklari asoslab berilgan. Kreditlash mexanizmida shaffoflikni ta’minlash va operatsion risklarni kamaytirish bo‘yicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan.