(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada sugʻurta xizmatlari raqobatbardoshligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda sugʻurta xizmatlari raqobatbardoshligiga taʼsir etuvchi omillar, jumladan xizmat sifati, innovatsion yondashuvlar, raqamli texnologiyalar hamda mijozlarga yoʻnaltirilgan strategiyalar oʻrganilgan. Milliy sugʻurta bozorida mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari aniqlanib, sugʻurta xizmatlarini takomillashtirish boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tahlillar natijasida sugʻurta xizmatlarini modernizatsiya qilish orqali ularning raqobatbardoshligini oshirish mumkinligi asoslab berilgan.