(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada davlat subsidiyalari asosida nodavlat notijorat tashkilotlarining barqaror faoliyatini qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda subsidiya NNTlarning maxsus loyihalardan tashqari ustav faoliyatini, institutsional imkoniyatlarini va uzluksiz ijtimoiy xizmat koʻrsatish salohiyatini mustahkamlovchi moliyaviy instrument sifatida talqin etiladi. Maqolada subsidiyalash mexanizmining huquqiy, moliyaviy, institutsional, monitoring va ijtimoiy natija qatlamlari ajratib koʻrsatilgan. Subsidiya ajratish jarayonida ehtiyojni aniqlash, mezonga asoslangan tanlov, shartnoma va KPI, bosqichma-bosqich moliyalashtirish, monitoring, audit va teskari aloqa bosqichlari asoslangan. Taklif etilgan model NNTlarning moliyaviy barqarorligini kuchaytirish, mablagʻlarning shaffofligini taʼminlash va davlat qoʻllabquvvatlashining strategik taʼsirini oshirishga xizmat qiladi.