(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda tijorat banklarining investitsiya strategiyasi doirasida kredit faoliyatining joriy holati tahlil qilindi. Tadqiqot davomida bank aktivlari tarkibi, kredit portfeli dinamikasi hamda uzoq muddatli kreditlarning ulushi statistik ma’lumotlar asosida baholandi. Kreditlash jarayoniga ta’sir etuvchi makroiqtisodiy omillar va risk ko‘rsatkichlari o‘rganildi. Tahlil natijasida kredit qo‘yilmalarining o‘sishi iqtisodiy rivojlanishga ijobiy ta’sir ko‘rsatgani aniqlandi. Shu bilan birga, muammoli aktivlar ulushining ortishi risk-menejment tizimini takomillashtirish zarurligini ko‘rsatdi. Tadqiqot asosida bank kredit faoliyatini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.