(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Tadqiqotda inson kapitalini shakllantirishda fan va ta’lim integratsiyasida raqamli texnologiyalarning roli nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilindi. Inson kapitali nazariyasi raqamli iqtisodiyot sharoitida qayta talqin etildi. UNESCO, Jahon banki, OECD va Jahon iqtisodiy forumi ma’lumotlari asosida raqamli ta’lim indikatorlari tizimlashtirildi. Raqamli platformalar, sun’iy intellekt vositalari va ochiq ta’lim resurslarining integratsion jarayonga ta’siri aniqlandi. O‘zbekiston va xalqaro tajriba qiyosiy baholandi. Natijalar raqamli ta’lim ekotizimining inson kapitali sifatiga ta’sirini ko‘rsatdi. Amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.