(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasining tashqi savdo faoliyati statistik jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotda tashqi savdoning iqtisodiy mazmuni, eksport va import jarayonlari hamda ularning milliy iqtisodiyot rivojlanishidagi oʻrni yoritildi. Statistik maʼlumotlar asosida tashqi savdo koʻrsatkichlarining dinamikasi baholandi. Tovar va xizmatlar eksporti hamda importi tarkibi tizimli tahlil qilindi. Shuningdek, tashqi savdo statistikasini shakllantirish metodologiyasi va xalqaro standartlarga moslashuv jarayonlari oʻrganildi. Natijada tashqi savdo faoliyatining iqtisodiy oʻsishga, bandlikka va raqobatbardoshlikka ijobiy taʼsiri asoslab berildi. Tadqiqot tashqi savdo statistikasi orqali iqtisodiy jarayonlarni baholashning muhimligini koʻrsatdi.