(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada mintaqa iqtisodiyoti, xususan, sanoatini rivojlantirishning ilmiynazariy jihatlari tadqiq qilingan. Oʻzbekiston mintaqalarida yirik sanoat korxonalari tomonidan sanoat mahsulotlarini ishlab chiqarish koʻrsatkichlari hajmining oʻzgarishi, Yalpi hududiy mahsulot hajmining dinamik oʻzgarishi va mamlakatimiz hududlari bo‘yicha aholi jon boshiga ishlab chiqarilgan sanoat mahsulotlari hajmi dinamikasi tahlil qilingan. Tahlillar natijasida mamlakatimiz mintaqalarida sanoatini rivojlantirishga to‘sqinlik qilayotgan muammolar tizimlashtirilgan va ularni bartaraf etishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.