(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqa iqtisodiyotini barqaror rivojlantirishda transport xarajatlarini optimallashtirish mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqotda institutsional, infratuzilmaviy, raqamli va multimodal yondashuvlarning iqtisodiy samaradorlikka taʼsiri baholandi. Jahon banki, UNCTAD va OECD maʼlumotlari hamda Oʻzbekiston transport sektori koʻrsatkichlari asosida empirik natijalar umumlashtirildi. Tahlil natijalari transport xarajatlarini qisqartirish logistika samaradorligini oshirganini, savdo oqimlarini tezlashtirganini va mintaqaviy raqobatbardoshlikni kuchaytirganini koʻrsatdi. Shuningdek, infratuzilma modernizatsiyasi va raqamli tizimlar joriy etilishi iqtisodiy barqarorlikni taʼminlovchi muhim omil sifatida namoyon boʻldi. Tadqiqot yakunida amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.