(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada koʻp xonadonli uy-joy fondida kommunal xizmatlar koʻrsatish tizimining iqtisodiy mohiyati hamda uning infratuzilma tizimidagi oʻrni nazariy jihatdan tahlil qilingan. Kommunal xizmatlar tizimining asosiy iqtisodiy xususiyatlari, jumladan kapital talab qiluvchanlik, uzluksizlik, tabiiy monopoliya xususiyati, ijtimoiy ahamiyati hamda davlat tomonidan tartibga solinishi kabi jihatlar yoritilgan. Shuningdek, kommunal xizmatlar sifati tushunchasi, uni baholash mezonlari hamda koʻp xonadonli uy-joy fondida xizmatlar sifatini taʼminlashga taʼsir etuvchi omillar tahlil etilgan. Tadqiqot natijasida kommunal xizmatlar tizimining samaradorligi uy-joy fondini boshqarish mexanizmlari, muhandislik infratuzilmasining texnik holati hamda tashkiliy-iqtisodiy omillar bilan chambarchas bogʻliqligi asoslab berilgan.