(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada hududlarda agroturizmni rivojlantirish mexanizmlari tizimli yondashuv asosida oʻrganildi. Tadqiqot davomida qishloq hududlarining turistik salohiyati, infratuzilma holati va xizmatlar sifati tahlil qilindi. Xalqaro tajriba asosida agroturizmni rivojlantirishda innovatsion texnologiyalar, marketing va boshqaruv mexanizmlarining ahamiyati asoslandi. Zomin va Baxmal hududlari misolida agroturizmni tashkil etish imkoniyatlari baholandi hamda uch bosqichli rivojlanish modeli taklif etildi. Tadqiqot natijalariga koʻra, agroturizmni rivojlantirish mahalliy bandlikni oshirish, daromad manbalarini diversifikatsiya qilish va hududiy barqarorlikni taʼminlashga xizmat qilgani aniqlandi. Amaliy tavsiyalar infratuzilmani rivojlantirish va boshqaruv tizimini takomillashtirishga yoʻnaltirildi.