(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada sug‘urta kompaniyalarida risk-based management, Enterprise Risk Management va komplayens-nazorat tizimlariga asoslangan integratsiyalashgan boshqaruv konsepsiyasi tadqiq etildi. Tadqiqotda sug‘urta faoliyatiga xos moliyaviy, operatsion, regulyator va strategik risklarning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilindi. Mazkur yondashuvlar yagona boshqaruv arxitekturasi doirasida birlashtirilganda risklarni aniqlash, baholash va monitoring qilish samaradorligi oshishi asoslandi. Shuningdek, komplayens-nazoratning normativ talablar bajarilishini ta’minlashdagi o‘rni yoritildi. Tadqiqot natijalari sug‘urta kompaniyalarida moliyaviy barqarorlikni mustahkamlash, kapitaldan foydalanish samaradorligini oshirish va boshqaruv qarorlarining sifatini yaxshilashda integratsiyalashgan model muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatdi.