(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy turizm faoliyatini tashkil etish jarayonlariga xos yondashuvlar hamda ularning nazariy va amaliy xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda ijtimoiy turizmning turizm tizimidagi oʻrni, uni rivojlantirishning tashkiliy mexanizmlari hamda faoliyatni amalga oshirishda ishtirok etuvchi asosiy subyektlar oʻrganilgan. Ilmiy manbalar asosida ijtimoiy turizmni tashkil etishning davlat tomonidan qoʻllab-quvvatlash, nodavlat tashkilotlari ishtiroki, tadbirkorlik faoliyati, loyihaviy va innovatsion yondashuvlari tizimli tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari ijtimoiy turizmni rivojlantirish turizm infratuzilmasidan samarali foydalanish, ichki turizm oqimlarini ragʻbatlantirish hamda aholining turistik xizmatlardan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini koʻrsatadi.