(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada Oʻzbekiston sanoat tarmoqlari rivojlanish qonuniyatlari multiplikativ tahlil usuli asosida oʻrganildi. Tadqiqotda sanoat mahsuloti hajmi, mehnat unumdorligi, bandlik va qoʻshilgan qiymat oʻrtasidagi omiy bogʻliqliklar aniqlangan. Tahlil natijalari sanoat oʻsishida intensiv omillarning ustuvorligi mavjudligini koʻrsatgan. Qayta ishlash sanoati ulushi ortgani hamda investitsiya omilining yuqori samaradorligi aniqlangan. Sanoat rivojlanishida tarkibiy siljishlar va tarmoqlararo integratsiya jarayonlari kuchaygani asoslangan. Natijalar sanoatni modernizatsiya qilish, resurs samaradorligini oshirish va yuqori qoʻshilgan qiymatli ishlab chiqarishni kengaytirish zarurligini koʻrsatgan.