(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada elektron hukumat tizimining rivojlanishi va uning davlat boshqaruvidagi ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqot davomida elektron xizmatlarning joriy etilishi natijasida davlat boshqaruvi samaradorligi oshgani, xizmat koʻrsatish vaqti qisqargani va shaffoflik darajasi yaxshilangani aniqlandi. Rivojlangan davlatlar tajribasi bilan taqqoslash asosida milliy tizimning asosiy xususiyatlari baholandi. Elektron hukumat tizimining iqtisodiy va ijtimoiy samaradorlikka taʼsiri oʻrganildi. Shu bilan birga, texnik infratuzilma, kiberxavfsizlik va raqamli savodxonlik bilan bogʻliq muammolar aniqlashtirildi. Tadqiqot natijasida elektron hukumatni rivojlantirishning ustuvor yoʻnalishlari belgilandi hamda tizim samaradorligini oshirish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.