(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda temir yoʻl transportida mahalliy yoʻnalishlar boʻyicha yoʻlovchi tashishni rivojlantirishning iqtisodiy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqotda transport xizmatlari dinamikasi, infratuzilma holati hamda yoʻlovchi oqimi koʻrsatkichlari oʻrganildi. Toshkent-Andijon yoʻnalishi misolida mavjud imkoniyatlar va rivojlanish omillari baholandi. Yuqori tezlikdagi elektr poyezdlarini joriy etishning iqtisodiy samaradorligi, jumladan vaqt tejamkorligi, passajiropotok oʻsishi va moliyaviy natijalarga taʼsiri aniqlangan. Shuningdek, transport tizimini modernizatsiya qilish orqali xizmat sifatini oshirish va temir yoʻl transportining raqobatbardoshligini kuchaytirish yoʻnalishlari asoslandi.