(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada listing va korporativ boshqaruv mexanizmlari orqali aksiyadorlik jamiyatlarining raqobatbardoshligini oshirish masalalari oʻrganildi. Tadqiqotda korporativ boshqaruv tizimining samaradorligi, shaffoflik darajasi va investorlar ishonchiga taʼsiri tahlil qilindi. Listing jarayonining afzalliklari, jumladan kapital jalb qilish, aksiyalar likvidligini oshirish va bozor bahosini shakllantirish omillari asoslandi. Korporativ boshqaruvni takomillashtirish orqali investitsiyaviy jozibadorlikni oshirish imkoniyatlari aniqlangan. Natijalar shuni koʻrsatdiki, samarali boshqaruv tizimi va listing jarayonida ishtirok etish kompaniyalarning moliyaviy barqarorligini mustahkamlashga xizmat qilgan. Amaliy tavsiyalar boshqaruv sifatini oshirish va bozor raqobatbardoshligini kuchaytirishga yoʻnaltirilgan.