(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Annotatsiyada iqtisodiy madaniyatning iqtisodiy taraqqiyotga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilindi. Iqtisodiy madaniyat tushunchasining mazmuni, uning oila va jamiyat rivojlanishidagi o‘rni hamda bozor iqtisodiyoti sharoitida shakllanish omillari yoritildi. Aholida iqtisodiy ong, bilim va ko‘nikmalarni rivojlantirishda ta’lim tizimi va ijtimoiy muhitning roli baholandi. Iqtisodiy madaniyatning tadbirkorlik faoliyati, resurslardan samarali foydalanish va iqtisodiy qarorlar qabul qilishga ta’siri asoslandi. Tarixiy va zamonaviy yondashuvlar asosida iqtisodiy madaniyatning shakllanish bosqichlari ko‘rib chiqildi. Olingan natijalar asosida iqtisodiy madaniyatni rivojlantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.