(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ilmiy maqolada sanoat korxonalarining raqobatbardoshligini energiya samaradorligini oshirish vositasida mustahkamlash yoʻllari tizimli tarzda oʻrganildi. Mavzu doirasida energiyani tejash chora-tadbirlari, energiya boshqaruvi tizimlari va zamonaviy texnologik yechimlarning korxona xarajatlariga, mahsulot sifatiga hamda eksport salohiyatiga taʼsiri koʻrib chiqildi. Xalqaro energetika agentligi, Jahon banki, IRENA va OECD hisobotlari asosida tasdiqlangan empirik dalillar jamlandi. Ishlab chiqarish jarayonlarida energiya intensivligini pasaytirish, ISO 50001 standartini joriy etish va qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish korxonaga uzoq muddatli iqtisodiy afzalliklarni taʼminlashi aniqlandi. Oʻzbekistonning energiya xarajatlarini kamaytirishga qaratilgan milliy strategiyasi sanoat raqobatbardoshligini yangi bosqichga koʻtarish imkoniyatini yaratdi. Tavsiyalar milliy va korxona darajasidagi amaliy yechimlar koʻlamiga yoʻnaltirildi.