(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada to‘qimachilik sanoatida ishlab chiqarish raqobatbardoshligini oshirishda mehnat unumdorligining o‘rni tahlil qilindi. Tadqiqot davomida mehnat unumdorligi ko‘rsatkichlari va ularning ishlab chiqarish hajmi, eksport salohiyati hamda qo‘shimcha qiymatga ta’siri baholandi. O‘zbekiston to‘qimachilik tarmog‘ining 2018-2025-yillardagi rivojlanish dinamikasi asosida empirik natijalar umumlashtirildi. Tahlil natijalari mehnat unumdorligi oshishi texnologik modernizatsiya, vertikal integratsiya va kadrlar malakasini oshirish bilan bog‘liqligini ko‘rsatdi. Shuningdek, mehnat unumdorligi eksport raqobatbardoshligini kuchaytiruvchi asosiy omil sifatida namoyon bo‘ldi. Tadqiqot yakunida tarmoqni rivojlantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar ishlab chiqildi.