(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqalardagi sanoat korxonalari raqobatbardoshligini oshirishning tashkiliy-iqtisodiy omillari tahlil qilindi. Tadqiqotda raqobatbardoshlikning nazariy yondashuvlari, sanoat korxonalari faoliyatiga taʼsir etuvchi ichki va tashqi omillar hamda hududiy rivojlanish xususiyatlari oʻrganildi. Tizimli yondashuv, omilli tahlil, taqqoslash va mantiqiy umumlashtirish usullaridan foydalanildi. Natijalar ishlab chiqarish samaradorligi, moliyaviy barqarorlik, boshqaruv sifati, infratuzilma taʼminoti va eksport salohiyati korxonalar raqobatbardoshligini belgilovchi asosiy omillar ekanini koʻrsatdi. Shuningdek, raqamli boshqaruv tizimlari va innovatsion texnologiyalarni joriy etish sanoat korxonalarining uzoq muddatli raqobat ustunligini kuchaytirgani asoslandi. Tadqiqot yakunida sanoat korxonalari samaradorligini oshirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.