(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada xizmat koʻrsatuvchi korxonalarda bozorga yoʻnaltirilgan marketing strategiyasini takomillashtirish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida bozorga yoʻnaltirilganlik nazariyalari, xizmat marketingi konsepsiyalari va mijoz tajribasini boshqarish yondashuvlari oʻrganildi. Xizmat koʻrsatish sohasining oʻziga xos xususiyatlari asosida integratsiyalashgan konseptual model ishlab chiqildi. Natijalar mijozga yoʻnaltirilganlik, xizmat sifati, ichki marketing va raqamli aloqa kanallarining uygʻun qoʻllanilishi korxona samaradorligini oshirganini koʻrsatdi. Tadqiqotda xizmat sifati va mijoz sodiqligi oʻrtasidagi bogʻliqlik asoslandi hamda Oʻzbekiston xizmat sektorida strategik boshqaruvni rivojlantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.