(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada energetika ta’minoti tizimida texnologik eskirish muammolari va ularni bartaraf etishning iqtisodiy mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqotda uzatish va taqsimlash tarmoqlarining eskirish darajasi, texnik yo‘qotishlar hamda investitsion ehtiyojlar baholandi. Tarif islohoti, davlat-xususiy sheriklik, uglerod kreditlari va aralash moliyalashtirish vositalarining o‘zaro ta’siri o‘rganildi. Natijalar texnologik yangilanishni moliyalashtirish ko‘p manbali yondashuv asosida amalga oshirilganini ko‘rsatdi. Energetika infratuzilmasini modernizatsiya qilish iqtisodiy samaradorlik va energiya xavfsizligini ta’minlashda muhim omil sifatida belgilandi. Tadqiqot yakunida mexanizmlarni integratsiyalash asosida amaliy takliflar ishlab chiqildi.