(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada korxonalar iqtisodiy samaradorligini oshirishda xorijiy tajribalar va ularni Oʻzbekiston sharoitiga moslashtirish masalalari tadqiq etildi. Tadqiqotda Yaponiya, Germaniya va Janubiy Koreya korxonalarida qoʻllanilgan boshqaruv modellari, raqamlashtirish strategiyalari hamda innovatsion yondashuvlar tahlil qilindi. Empirik maʼlumotlar asosida mahalliy korxonalarda “kayzen”, “5S”, Sanoat 4.0 va kross-funksional boshqaruv tizimlarini joriy etish natijalari baholandi. Natijalar korxona samaradorligi mehnat unumdorligi, raqamli transformatsiya, korporativ madaniyat va xodimlar malakasi bilan bevosita bogʻliqligini koʻrsatdi. Xorij tajribalarini bosqichma-bosqich joriy etish, kadrlar salohiyatini rivojlantirish va ochiq innovatsiyalar tizimini kengaytirish boʻyicha ilmiy xulosalar ishlab chiqildi.