(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada hududlar iqtisodiy rivojlanishini institutsional-modernizatsiya va innovatsion boshqaruv tamoyillari asosida takomillashtirishning nazariy-uslubiy jihatlari tadqiq etilgan. Tadqiqotda hududiy iqtisodiy tizimlarning barqaror rivojlanishiga ta’sir etuvchi institutsional omillar, innovatsion boshqaruv mexanizmlari hamda raqamli transformatsiyaning ahamiyati tahlil qilingan. Hududlararo iqtisodiy tafovutlarni kamaytirish, investitsion jozibadorlikni oshirish va mahalliy boshqaruv samaradorligini kuchaytirish bo‘yicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari hududiy iqtisodiy siyosatni modernizatsiya qilish hamda innovatsion rivojlanish strategiyalarini shakllantirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.