(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati toʻqimachilik korxonalarining B2B bozori va marketingni rivojlantirish istiqbollari ilmiy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida toʻqimachilik korxonalarining B2B marketing faoliyati, eksport salohiyati, mavjud muammolari hamda raqobatbardoshlik omillari tahlil qilindi. Raqamli marketing, xalqaro koʻrgazmalar, eksport diversifikatsiyasi va klaster yondashuvi asosida B2B marketingni rivojlantirish yoʻnalishlari ishlab chiqildi. SWOT tahlil orqali korxonalarning kuchli va zaif tomonlari, tashqi imkoniyatlari hamda tahdidlari baholandi. Tadqiqot natijasida Xorazm viloyati toʻqimachilik korxonalarining xalqaro bozordagi mavqeyini mustahkamlash, yangi biznes hamkorlar jalb etish va eksport hajmini oshirishga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ishlab chqildi.