(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Namangan viloyatida hududiy investitsiyalar samaradorligini baholashning ekonometrik modeli ishlab chiqildi. Tadqiqotda 2010-2024-yillar statistik ma’lumotlari, ekspert baholash usuli va korrelyatsion-regression tahlil natijalari asosida investitsiyalarga ta’sir etuvchi asosiy omillar aniqlangan. Bandlik, korxonalar soni, aholi daromadlari va investitsion muhit ko‘rsatkichlarining investitsiyalar hajmiga ta’siri baholangan. Logarifmik regressiya modeli yordamida 2025-2030-yillarga mo‘ljallangan investitsiya prognozlari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari hududiy investitsiya siyosatini takomillashtirish, mahalliy investorlarni qo‘llab-quvvatlash va investitsiya loyihalarini tanlash samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni shakllantirgan.