(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Yangi Oʻzbekistonda konsalting xizmatlari bozorini rivojlantirish istiqbollari va investitsiyalarni jalb qilish imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida xizmatlar bozorining iqtisodiy rivojlanishdagi oʻrni, raqamli iqtisodiyotning konsalting faoliyatiga taʼsiri hamda xizmatlar samaradorligini oshirish omillari baholandi. SWOT tahlil asosida konsalting xizmatlari bozorining kuchli va zaif jihatlari, mavjud imkoniyatlar va xavf omillari aniqlandi. Raqamli texnologiyalarni joriy etish, marketing faoliyatini takomillashtirish va investitsion muhitni rivojlantirish konsalting xizmatlari samaradorligini oshirishning muhim yoʻnalishlari sifatida asoslandi. Tadqiqot natijalarida konsalting xizmatlari bozorini modernizatsiya qilish va raqobatbardoshligini oshirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqildi.