(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada oliy taʼlim tizimida davlat-xususiy sheriklik asosida boshqaruvni muvofiqlashtirish funksiyasini takomillashtirish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida davlat va xususiy sektor oʻrtasidagi hamkorlikning institutsional mexanizmlari, boshqaruv koordinatsiyasi hamda axborot almashinuvi samaradorligi baholandi. Xalqaro tajriba asosida PPP loyihalarida markazlashgan koordinatsiya tizimlari, raqamli boshqaruv platformalari va monitoring mexanizmlarining ahamiyati asoslab berildi. Oʻzbekiston oliy taʼlim infratuzilmasida amalga oshirilayotgan PPP loyihalari misolida mavjud muammolar va rivojlanish imkoniyatlari aniqlandi. Tadqiqot natijasida boshqaruv koordinatsiyasini kuchaytirish, raqamli transformatsiyani rivojlantirish va institutsional samaradorlikni oshirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.