(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada mintaqaviy turizmni barqaror rivojlantirish strategiyasining nazariy va konseptual asoslari tahlil qilindi. Unda iqtisodiy samaradorlik, ekologik muvozanat, ijtimoiy-madaniy integratsiya va institutsional boshqaruv oʻlchamlari tizimli ravishda oʻrganildi. Xalqaro tajribalar asosida mintaqaviy darajada qoʻllash mumkin boʻlgan koʻp komponentli strategik model ishlab chiqildi. Tadqiqot jarayonida destinatsion boshqaruv, klaster yondashuvi va raqamli texnologiyalarning ahamiyati asoslab berildi. Natijada barqaror turizmni taʼminlashda integratsiyalashgan boshqaruv va resurslardan oqilona foydalanish muhimligi aniqlangan.