(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada marketing strategiyalarining korxona raqobatbardoshligini shakllantirishdagi o‘rni integratsiyalashgan konseptual model asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda strategik marketing, marketing imkoniyatlari, bozor pozitsiyasi, dinamik qobiliyatlar va mijoz qiymatini yaratish mexanizmlari o‘rganilgan. Raqamli bozor sharoitida marketing strategiyasining korxona ustunligini shakllantirish va uni uzoq muddat saqlab qolishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot davomida marketing strategiyasi, marketing faoliyati, raqobat ustunligi va korxona raqobatbardoshligi tushunchalari o‘zaro farqlangan. Rivojlanayotgan bozorlar sharoitida raqamli transformatsiya, analitik salohiyat va mijozga yo‘naltirilgan boshqaruv tizimlari korxona samaradorligini oshirishga xizmat qilishi aniqlangan.