(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda pandemiyadan keyingi davrda turizm sohasining rivojlanish dinamikasi va 2021-2030 yillarga moʻljallangan prognozlar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida kiruvchi va chiquvchi turizm oqimlari, investitsiya faolligi hamda makroiqtisodiy omillarning turizm rivojlanishiga taʼsiri oʻrganilgan. Statistik maʼlumotlar asosida pandemiyadan keyingi davrda turizm oqimlarining tiklanishi va investitsiyalar hajmining ortishi aniqlangan. Tadqiqot natijasida vizani liberallashtirish, infratuzilmani rivojlantirish, xalqaro marketing va mehmonxona biznesiga investitsiyalar turizm salohiyatini oshirishga xizmat qilgani asoslab berilgan. Ekologik va madaniy turizm yoʻnalishlarini rivojlantirish Oʻzbekistonning xalqaro turistik raqobatbardoshligini mustahkamlashi koʻrsatilgan.