(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalangan holda professional taʼlimni boshqarishning institutsional asoslari tahlil qilingan. Taʼlim tizimini raqamlashtirish jarayonlarida elektron boshqaruv mexanizmlari, avtomatlashtirilgan axborot tizimlari, masofaviy taʼlim platformalari va raqamli monitoring texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan. Jahon tajribasi hamda Oʻzbekistonda professional taʼlim muassasalarini boshqarishda AKTni joriy etish boʻyicha amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilingan. Tadqiqotda taʼlim muassasalari boshqaruvining samaradorligini oshirish, maʼlumotlar almashinuvini tezlashtirish, taʼlim sifati monitoringini takomillashtirish va raqamli infratuzilmani rivojlantirishning institutsional mexanizmlari asoslab berilgan. Maqola natijalari professional taʼlim tizimida raqamli boshqaruv modellarini takomillashtirish va zamonaviy axborot texnologiyalarini keng joriy etish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.