(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda meva-sabzavotchilik kooperatsiyalarining hozirgi holati va ularning samaradorligini oshirish yoʻllari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida meva-sabzavot mahsulotlari eksportining oʻsish dinamikasi, kooperatsiyalarning iqtisodiy ahamiyati hamda tarmoqdagi mavjud muammolar oʻrganilgan. Kooperativlarning moliyalashtirish, infratuzilma, boshqaruv va eksport bozorlariga chiqish bilan bogʻliq cheklovlari aniqlangan. Xorijiy tajriba asosida kooperatsiyalar samaradorligini oshirishga qaratilgan tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlar asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida kooperatsiyalarni rivojlantirish kichik ishlab chiqaruvchilarning raqobatbardoshligini oshirish, eksport hajmini kengaytirish va qishloq aholisining daromadlarini barqaror koʻpaytirishga xizmat qilishi aniqlangan.