(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada savdo xizmatlarini koʻrsatish sohasida raqamli marketing infratuzilmasining shakllanishi, uning asosiy tarkibiy elementlari va Oʻzbekiston Respublikasidagi rivojlanish holati tahlil qilingan. Raqamli marketing infratuzilmasining zamonaviy tarkibi (elektron tijorat platformalari, ijtimoiy tarmoqlar, mobil ilovalar, raqamli toʻlov tizimlari, CRM va analitika tizimlari, logistika xizmatlari) oʻrganildi. 2020-2025-yillar oraligʻida Oʻzbekiston elektron tijorat bozorining 7,2 baravar oʻsgani, raqamli toʻlovlar hajmining 8,5 baravar oshgani statistik tahlil orqali asoslangan. Korxonalarda raqamli marketing kanallarining samaradorligi (ROI, CAC, LTV) hisoblash usullari, hamda raqamli marketing infratuzilmasini rivojlantirishning ustuvor yoʻnalishlari taklif etilgan. Tadqiqot natijalari mintaqaviy va respublika miqyosida savdo korxonalarining raqamli transformatsiyasini tezlashtirishga xizmat qiladi.