(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada turizm xizmatlari marketingida mijozlarni jalb qilish jarayonining samaradorligi hamda anʼanaviy marketing usullari va raqamli marketing texnologiyalarining natijadorligi tahlil qilingan. Turizm korxonasining marketing faoliyati misolida flayer reklama, banner reklama hamda qoʻngʻiroqlar kabi anʼanaviy marketing instrumentlari bilan ijtimoiy tarmoqlar orqali amalga oshirilgan raqamli reklamaning samaradorligi solishtirilgan. Facebook Reklama orqali amalga oshirilgan lid generatsiya kampaniyasi qisqa vaqt ichida koʻplab potensial mijozlarni jalb qilish hamda ularni real sotuvga aylantirish imkonini bergani aniqlandi. Turizm xizmatlari marketingida lid generatsiya texnologiyalaridan foydalanish marketing xarajatlarini optimallashtirish hamda mijozlarni jalb qilish jarayonini samarali tashkil etish imkonini berishi asoslab berilgan.