(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda yengil sanoat korxonalarida raqamli texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlari va texnologik tayyorgarlikni baholashning metodologik jihatlari o‘rganildi. Tadqiqot davomida CAD/CAM, IoT, sun’iy intellekt, ERP, CRM va ekologik monitoring tizimlarining ishlab chiqarish hamda boshqaruv jarayonlaridagi o‘rni tahlil qilindi. Raqamli transformatsiyaga ta’sir etuvchi omillarni aniqlash maqsadida UTAUT modeli asosida baholash yondashuvi ishlab chiqildi. Natijalarda raqamli texnologiyalar dizayn, avtomatlashtirish, logistika, sifat nazorati, marketing va ekologik boshqaruv samaradorligini oshirgani aniqlandi. Shuningdek, korxonalarning texnologik tayyorgarlik darajasini baholash raqamli rivojlanish strategiyalarini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etgani asoslandi. Tadqiqot natijalari yengil sanoatda innovatsion rivojlanish va raqobatbardoshlikni kuchaytirish yo‘nalishlarini belgilab berdi.