(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada transport xizmatlari raqobatbardoshligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari, uning milliy iqtisodiyot, hududlararo aloqalar va xalqaro savdo jarayonlaridagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda transport xizmatlarining raqobatbardoshligi xizmat sifati, tashish tezligi, xavfsizlik, tarif siyosati, logistika infratuzilmasi, multimodal tashuvlar, raqamli texnologiyalar va mijozlarga yoʻnaltirilgan boshqaruv tizimi bilan uzviy bogʻliqligi asoslab berilgan. Transportlogistika tizimini modernizatsiya qilish, elektron hujjat aylanishi, GPS monitoring, Big Data va sunʼiy intellektga asoslangan boshqaruv yechimlarini joriy etish transport xizmatlari samaradorligini oshirishning muhim omillari sifatida koʻrib chiqilgan. Maqolada transport xizmatlari bozorida barqaror raqobat ustunligini shakllantirish uchun infratuzilmani rivojlantirish, xizmatlar sifatini xalqaro standartlarga moslashtirish va innovatsion logistika mexanizmlarini keng qoʻllash zarurligi ilmiy jihatdan asoslangan