(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada elektron hukumat sharoitida davlat boshqaruvi samaradorligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari oʻrganildi. Tadqiqot davomida elektron hukumat tizimlarining davlat xizmatlari sifati, boshqaruv tezkorligi va shaffoflik darajasiga taʼsiri tahlil qilindi. Estoniya, Janubiy Koreya va Singapur tajribalari qiyosiy baholanib, raqamli platformalarning boshqaruv samaradorligini oshirishdagi ahamiyati aniqlandi. Natijalar elektron xizmatlardan foydalanish davlat organlari faoliyatini optimallashtirgani, murojaatlarni koʻrib chiqish muddatlarini qisqartirgani va fuqarolar qoniqish darajasini oshirganini koʻrsatdi. Maʼlumotlar almashinuvi, axborot xavfsizligi va raqamli infratuzilmani rivojlantirish boshqaruv sifatini yanada takomillashtirishga xizmat qilgani asoslandi.