(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada hududiy koʻp xonadonli uy-joy fondini boshqarishning mazmun-mohiyati, ahamiyati va oʻziga xos jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida uy-joy fondini boshqarish tizimining ijtimoiy-iqtisodiy vazifalari, boshqaruv subyektlari oʻrtasidagi munosabatlar hamda raqamlashtirish jarayonlarining amaliy natijalari oʻrganildi. Tahlillar raqamli texnologiyalar, xususan buyumlar interneti yechimlari uy-joy kommunal xizmatlari sifatini oshirgani, resurslardan foydalanish samaradorligini kuchaytirgani va boshqaruv jarayonlarini takomillashtirganini koʻrsatdi. Axborot texnologiyalarini joriy etish aholi ehtiyojlariga mos xizmatlarni rivojlantirishga xizmat qilgani aniqlandi. Tadqiqot natijalari uy-joy fondini boshqarish samaradorligini oshirishning muhim yoʻnalishlarini belgilab berdi.