(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida robotlashtirish texnologiyalarining iqtisodiy samaradorligi oʻrganildi. Tadqiqot davomida robot tizimlarining mehnat unumdorligi, ishlab chiqarish hajmi, operatsion xarajatlar va mahsulot sifatiga taʼsiri tahlil qilindi. Natijalar robotlashtirish ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirgani, resurslardan foydalanish samaradorligini oshirgani va mahsulot nuqsonlarini kamaytirganini koʻrsatdi. Robot texnologiyalari ishlab chiqarish uzluksizligini taʼminlab, korxonalarning raqobatbardoshligini mustahkamlagani aniqlandi. Tahlillar investitsiyalarning maʼlum muddatda qoplanishini hamda uzoq muddatli iqtisodiy natijadorlikni taʼminlaganini tasdiqladi. Tadqiqot robotlashtirishning raqamli transformatsiya jarayonlaridagi muhim oʻrnini ilmiy jihatdan asoslab berdi.