(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda pochta xizmatlarini rivojlantirishda elektron tijorat va biznes jarayonlar samaradorligini oshirish yoʻnalishlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida pochta sohasining elektron tijorat ekotizimidagi oʻrni nazariy va amaliy jihatdan baholandi. Xalqaro hamda milliy statistik maʼlumotlar asosida elektron tijorat hajmining oʻsishi va uning pochta xizmatlariga taʼsiri oʻrganildi. Raqamli logistika, avtomatlashtirilgan saralash, real vaqt rejimidagi kuzatuv tizimlari hamda elektron toʻlov vositalarining samaradorlikka taʼsiri aniqlandi. Natijalar pochta xizmatlarini raqamlashtirish xizmat sifati, tezkorlik, shaffoflik va mijozlar qoniqishini oshirganini koʻrsatdi. Tadqiqot yakunida sohani yanada rivojlantirish boʻyicha ilmiy asoslangan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.