(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda korxonalarda raqamli platformalar asosida marketing kommunikatsiyalarini takomillashtirish masalalari oʻrganildi. Tadqiqot davomida Telegram, Instagram va YouTube platformalarining marketing faoliyatidagi oʻrni tahlil qilindi. “Tekstil Libos” MChJ misolida ijtimoiy tarmoqlardagi auditoriya faolligi, kontent koʻrsatkichlari va savdo hajmi oʻrtasidagi bogʻliqlik baholandi. Marketing kommunikatsiyalarining iqtisodiy samaradorligini aniqlash uchun savdo hajmining oʻsish surʼati, mijozlarni jalb qilish qiymati va marketing rentabelligi koʻrsatkichlaridan foydalanildi. Natijalar raqamli platformalardan tizimli foydalanish brend imijini mustahkamlaganini, isteʼmolchilar bilan muloqotni faollashtirganini va marketing qarorlarining samaradorligini oshirganini koʻrsatdi. Tadqiqot korxonalarda raqamli marketing strategiyasini takomillashtirish boʻyicha amaliy tavsiyalarni shakllantirdi.