(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada moliyaviy savodxonlikni oshirish orqali hududiy iqtisodiy salohiyatdan samarali foydalanish masalasi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda moliyaviy savodxonlik aholining daromad va xarajatlarini oqilona boshqarish, jamgʻarma shakllantirish, kredit resurslaridan masʼuliyatli foydalanish, tadbirkorlik tashabbuslarini kuchaytirish hamda moliyaviy xizmatlarga boʻlgan ishonchni oshirish orqali hududiy iqtisodiy faollikka bevosita taʼsir koʻrsatishi asoslab berilgan.