(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda hududiy tadbirkorlik tizimida investitsion resurslardan foydalanish samaradorligini baholashning institutsional va ekonometrik yondashuvlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida Namangan viloyati tumanlari misolida investitsiyalar hajmi, tadbirkorlik subyektlari soni, kredit resurslari va kichik biznesning yalpi hududiy mahsulotdagi ulushi boʻyicha dinamik koʻrsatkichlar oʻrganildi. Tahlillar investitsion resurslar va tadbirkorlik faolligi oʻrtasida bevosita iqtisodiy bogʻliqlik mavjudligini koʻrsatdi. Hududlar kesimida investitsion faollikning notekisligi, moliyaviy infratuzilma va institutsional omillarning taʼsiri baholandi. Tadqiqot natijasida investitsion resurslarni samarali boshqarish, hududiy differensial yondashuvlarni joriy etish hamda raqamli monitoring tizimlarini rivojlantirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqildi.