(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada global ekologik standartlar va yashil marketing strategiyalari oʻrtasidagi muvofiqlashtirish masalalari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli platformalardagi isteʼmolchilar xatti-harakatlari, siyosat–bozor tafovutlari, tartibga solishdagi nomuvofiqliklar va greenwashing holatlarining marketing samaradorligiga taʼsiri koʻrsatib berilgan. Simulyatsiya va sentiment tahlillari asosida moslashuv indekslari aniqlanib, ekobrending strategiyalarining ishonch, sadoqat va barqarorlikka hissa qoʻshishi asoslangan.