(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada yashil marketingning hududiy raqobatbardoshlikni oshirishdagi nazariy asoslari tahlil qilinadi. Yashil strategiyalar orqali ekologik imidj yaratish, sarmoyalarni jalb qilish, resurslardan oqilona foydalanish va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlash imkoniyatlari yoritilgan. Kontseptual yondashuv asosida bosqichli ta’sir modeli ishlab chiqilgan. Natijalar yashil marketingning strategik ahamiyatini ko‘rsatadi va amaliy takliflar bilan boyitilgan.